GITAS, Kranj, d.o.o.

Zakaj so izparilne hladilne naprave v vročem vremenu idealna rešitev

Kako delujejo izparilne hladilne naprave?

Izparilne hladilne naprave za zagotavljanje intenzivnega hlajenja v vročih in neprijetnih razmerah in prostorih izkoriščajo povsem naravne procese.

Iz okolice vsesan topel zrak v enoti prehaja skozi vlažne hladilne blazinice. V tem procesu nekaj vlage znotraj teh membran izhlapi, skupaj z večino vhodne toplote.

Ko je vstopni zrak ohlajen, kroži v zaprtih prostorih in preprečuje, da bi se temperature v notranjosti dvignile na neprijetno ali celo nevarno raven.

Ker zrak nenehno teče skozi napravo in se vlaga nenehno odvaja, vgrajena vodna črpalka hladilne blazinice ohranja vlažne s pomočjo notranjega dovoda vode.

Princip za tem naravnim procesom je enak razlogu, zakaj ljudi zebe, ko stopijo iz bazena, in zakaj znoj športnikom med ukvarjanjem s športom pomaga ohranjati hladnost.

Zakaj so izparilne hladilne naprave idealni za ohranjanje nizke temperature v vročih dneh?

Preprosto povedano: višje kot so zunanje temperature, bolj energetsko učinkovita je izparilna hladilna naprava in večji padec notranje temperature lahko ustvari enota.

Drugi element, ki lahko vpliva na učinkovitost hlajenja z izhlapevanjem, je relativna vlažnost. Praviloma vlažen zrak omejuje zmogljivosti enote, medtem ko jih suh zrak povečuje.

Čeprav je omenjeno pravilo za izparilne hladilne naprave v splošni veljavi, smo na hladilnih blazinicah naših hladilnih enot izvedli veliko raziskav in razvoja, da zagotovimo njihovo učinkovito delovanje v suhih in vlažnih razmerah. S to napredno tehnologijo smo zagotovili učinkovite in pozitivne rezultate ter rešitve za stranke po Evropi in širom sveta.

Poleg tega, da je v vročih in bolj suhih dneh še učinkovitejša, je tehnologija hlajenja z izhlapevanjem idealna za uporabo v poletnih mesecih, saj prinaša tudi številne edinstvene prednosti. Med njimi so:

Visoka energetska učinkovitost

Z izkoriščanjem naravne moči izhlapevanja ta tehnologija za učinkovito delovanje in odvajanje odvečne toplote iz zraka v zaprtih prostorih potrebuje le relativno majhno količino električne energije – tudi pri visokih temperaturah.

Poleg zmanjšanja porabe energije in stroškov, povezanih s hlajenjem, lahko učinkovitost te tehnologije podjetjem, ki jo uporabljajo, pomaga omejiti tudi vpliv na okolje.

Nizki stroški lastništva

Poleg tega, da pomagajo zmanjšati količino porabljene električne energije, izparilne hladilne naprave nimajo številnih zapletenih in dragih gibljivih delov. To pomaga skupne stroške ohranjati nižje kot pri drugih alternativnih rešitvah hlajenja.

Preprosta izdelava ne prispeva le k zanesljivosti teh enot, ampak pomeni tudi, da je njihovo vzdrževanje hitrejše, stroškovno učinkovitejše in manj pogosto. Prav tako prenosne hladilnike naprave uporabljajo tehnologijo plug-and-play, medtem ko je namestitev fiksne enote preprosta, to pa takojšnje – enkratne stroške še dodatno zmanjša.

Minimalni vpliv na okolje

Izparilne hladilne naprave so tudi izjemno okolju prijazne. Poleg visoke energetske učinkovitosti ta tehnologija ne zahteva uporabe kemičnih hladilnih sredstev, zato je edini stranski produkt hlajenja vodna para.

Ker so predpisi vse strožji, stranke pa se vse bolj zavedajo sveta okoli sebe in svojega vpliva nanj, lahko uvajanje okolju prijaznejših sistemov podjetjem v prihodnosti pomaga oplemenititi svoje poslovanje in okrepiti svoj ugled.

Zakaj izparilne hladilne naprave prekašajo klimatske naprave

Medtem ko je veliko prednosti hlajenja z izhlapevanjem osredotočenih na učinkovitost in prihranek stroškov, ima ta tehnologija tudi več prednosti pred običajnimi klimatskimi napravami.

Kje lahko sistemi za hlajenje z izhlapevanjem delujejo učinkovito?

Naš nabor izparilnih hladilnih naprav je zasnovan za delo v težkih okoljih, kot so livarne in vojaški objekti. Posledično lahko enote učinkovito delujejo v pogojih temperature vse do 55 °C.

Zaradi tega je tehnologija idealna za široko paleto namenov uporabe v državah in raznolikih temperaturnih pogojih po vsem svetu, kot na primer:

Povsod, kjer jih uporabljajo, močan hladilni potencial izparilnih hladilnih naprav zagotavlja, da je ljudem v notranjih prostorih udobno, da jih ne ogrožajo vročinska bolezenska stanja in da jim je omogočeno delo v pogojih, ki vzpodbujajo čim višjo storilnost.

Izbira izparilne hladilne naprave za vaše potrebe

Čeprav vsaka izparilna hladilna naprava v temelju izkorišča moč izhlapevanja vode, so na voljo enote različnih velikostih in oblik.

Da boste zagotovo izbrali enoto, ki bo ustrezala natančnim zahtevam vašega prostora, se morate najprej odločiti med prenosno in fiksno enoto.

Prenosne izparilne hladilne naprave

Prenosne izparilne hladilne enote so manjše naprave, ki jih je mogoče enostavno prevažati, namesto hlajenja celotnega prostora pa zagotavljajo točkovno hlajenje samo določenega dela prostora. Kljub svoji kompaktni velikosti lahko te naprave v srednje velik prostor dovajajo veliko hladnega zraka.

Poleg tega, da so tovrstne enote lažje in bolj mobilne od fiksnih izparilnih hladilnih naprav, od uporabnika zahtevajo malo ali nič nastavljanja, kar uporabnikom omogoča začetek delovanja notranjega hlajenja takoj, ko je rezervoar za vodo napolnjen.

Prenosne rešitve so idealne v podjetjih in prostorih, kjer se morajo zaposleni veliko gibati ali fizično naprezati, ali v okoljih, kjer določeni stroji potrebujejo stalen dotok hladnega zraka. Gradbišča ali avtomatizirane tovarne so tako lahko običajna »delovišča« teh enot.

Fiksne izparilne hladilne naprave

Fiksne izparilne hladilne enote so velike, statične naprave, ki jih je treba najprej namestiti na strehe zgradb. Ta tehnologija je zasnovana posebej za uravnavanje temperatur v velikih prostorih in zmore zagotoviti velik pretok zraka.

Ker se fiksne izparilne hladilne enote nahajajo na zunanjosti zgradb, lahko vodijo hladen zrak v notranjost in obenem izboljšujejo njegovo kakovost. Za preprečevanje onesnaževanja in umazanije so na teh sistemih pogosto nameščeni filtri.

Fiksne rešitve so najprimernejše za prostore, kjer je treba hladiti celotno notranjost. To lahko vključuje slabo izolirana skladišča, polna delavcev, ali objekte, ki v celotnem proizvodnem procesu uporabljajo vroče peči; to so na primer velike pekarne.

Izbira primerne velikosti

Poleg izbire tipa naprave je velikost enote še ena ključna odločitev, ko iščete rešitev, ki lahko vašemu okolju zagotovi pravo količino hlajenja.

Ali so izparilne hladilne naprave dobra izbira?

Z izkoriščanjem prednosti naravnega procesa sušenja so izparilne hladilne naprave, ki z višanjem temperature postajajo le še učinkovitejše, učinkovita alternativa klimatskim napravam.

Poleg odlične energetske učinkovitosti te enote v najrazličnejših srednje velikih do velikih prostorih zagotavljajo veliko hlajenja in istočasno zmanjšujejo vpliv na okolje.

Iz teh razlogov so izparilne hladilne enote prava izbira v primerjavi z drugimi običajnimi tehnologijami, kot je klimatizacija.

Pogovorite se z našimi strokovnjaki

Kot vodilno ime v svetu prenosnih, zanesljivih, trajnostnih in učinkovitih izparilnih hladilnih enot je Master zasnoval, izdelal in dostavil številne rešitve hlajenja kupcem po vsem svetu – od vlažnih obal Španije do najbolj suhih krajev Bližnjega vzhoda.

Poleg uporabe najkakovostnejših materialov in vključevanja najsodobnejše tehnologije v celotno linijo izparilnih hladilnih enot za vsak nakup nudimo tudi 3-letno omejeno garancijo.

Če želite izvedeti več o prednostih, ki jih Masterjeva ponudba lahko prinese v vaš delovni prostor, še danes stopite v stik z našo ekipo.

Bodite obveščeni o Gitas novostih, nasvetih in akcijskih ponudbah

Pooblaščeni prodajalec

Pooblaščeni prodajalec

Pooblaščeni prodajalec in serviser zastopanih blagovnih znamk

Varen spletni nakup

Varen spletni nakup

100 % varen in udoben nakup iz domačega naslonjača

Nakup izdelkov na obroke

Nakup izdelkov na obroke

Hitro in enostavno obročno odplačevanje z Leanpay

Hitra in zanesljiva dostava

Hitra in zanesljiva dostava

Zagotovljena varna in brezskrbna dostava do vaših vrat

© Vse pravice pridržane 2024. Izdelava: Kokos Agency

04/23 15 700 PIŠITE NAM